ponedeljek, 23. junij 2014

EXCEL:Vizualizacija podatkov

Vsak dan analiziramo vedno večje količine podatkov. S pomočjo programa Microsoft Excel in dodatkov izdelamo čudovite prikaze. Glavni cilj podatkovne vizualizacije je posredovanje čistih in učinkovitih informacij. Na razpolago imamo različne načine vizualizacije podatkov. Krajevna vizualizacija nam omogoča prikazovanje podatkov zemljevidih. Lahko se omejimo na lokalne trge ali na širši svetovni prostor. Na slikah spodaj vam prikazujemo možne rešitve vizualizacija podatkov v programu Microsoft Excel. Po vaših željah vam vizualiziramo vaše podatke, kontakt na email: info@kid.si

Vizualizacija podatkov na karti Slovenije


Vizualizacija podatkov na karti Evrope

Tudi spodnja vizualizacija je narejena s pomočjo programa Microsoft Excel in orisov držav.


Vizualizacija podatkov na karti ZDA

Merilniki nam prikazujejo vrednosti podatkov v določenih obsegih, ki so označeni z barvami.

Prikaz podatkov z merilniki
Zelo zanimiva sta spodnja grafikona s katerima planirano vrednost in dejansko realizacijo vrednosti. V prvem grafikonu prikazujemo plan, realizacijo in aritmetično srednjo vrednost.  V drugem primeru grafikona pa namesto aritmetične vrednosti prikazujemo razliko med planom in realizacijo.

Primerjava med diagrami
Primerjava plana, realizacija in izračun razlike med njima

Spodnji grafikon prikazuje tržne deleže najboljših šest avtomobilskih znamk po prodaji na Slovenskem trgu, ostale štiri smo prikazali kot podskupino.


Tržni deleži avtomobilskih znamk


Po vaših željah vam vizualiziramo vaše podatke, kontakt preko obrazca.

Za več informacij poglejte na: www.kid.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar