ponedeljek, 13. april 2015

Kaj je CRM?

CRM je kratica za Customer Relationship Management. CRM je bil prvotno izraz, ki opisuje postopke in orodja za izboljšanje zadovoljstva strank, zadržanje obstoječih strank, rast obstoječih strank in iskanje novih strank.

Danes predstavlja CRM je celotno poslovno strategijo. CRM je vaš proces, prodajni proces, storitve za stranke in pridobivanje novih strank.

 Deluje kot osrednje odlagališče za vaše stranke in zagotavlja popoln pregled nad vsemi vašimi strankami. Vsa poslovna okolja imajo lahko velike koristi od sistema CRM, ne glede na njihovo velikosti, lahko so to majhna ali velika podjetja.

Tradicionalni CRM je sestavljen iz več logičnih modulov. Ti moduli delujejo skupaj, tako da lahko poslovneži ustvarite in si ogledate celotno zgodovino stranke. Moduli so običajno logična ločitev podatkov, vendar z razmerij - na primer obstaja jasna razlika med računom in stik, vendar močno razmerja (Stik prebiva znotraj račun). Ti moduli so običajno:

Interesenti - oseba ali podjetje, ki je izrazilo zanimanje za vaše podjetje, vendar še ni izvedlo nakupa
Potencial - Interesenti, ki imajo verjetnost, da bodo izvedli nakup, v določenem časovnem obdobju in z določeno verjetnostjo
Računi - Podjetja s katerimi sodelujete
Stiki - v okviru podjetja s katerimi poslujete
Management -  Smiselno in koristno poročanje, hiter pregled nad vašim poslovanjem od koder lahko izvlečemo poslovne podatke in pregledamo vrednosti nadzorne plošče,


Poleg tega lahko CRM vključuje:

E-Mail - Vodite evidenco vseh  e-mail naslovov strank na enem osrednjem mestu
Dejavnosti - Vodite evidenco, klicev, ko imate sestanek ali dodelite nalogo
Ponudbe / Računi - Ustvarite ponudbe in račune v CRM za dokončanje celotnega pregleda
Marketing - Pošlji e-poštno trženje, ustvarjanje socialne akcije in spremljajte njihov uspeh / učinkovitost akcij  na enem mestu
Avtomatika - avtomatizirajte ponavljajoče se naloge, izboljšajte produktivnost z avtomatizacijo ključnih poslovnih dejavnosti.

Preko spodnje povezave lahko pridobite program CRM za 10 uporabnikov brezplačno.

CRM FREE za vedno 10 uporabnikov



Ni komentarjev:

Objavite komentar